Month – March 2014

Porumbei celebri

 

Fie ca sunt din generatiile noaste,fie din generatiile trecute,acesti porumbei merita apreciati si cunoscuti,de noi toti.

In urmatoarele randuri sunt prezentati cativa dintre acesti minunati porumbei,care,in anii lor de viata (perioada interbelica) s-au dovedit a fi eroi.

Cher Ami

”Cher Ami”,a fost in timpul primului razboi mondial,ultima speranta a batalionului newyork-ez.Ea a fost lansata cu destinatie spre tabara partenera,in scopul de a transmite acestora mesajul salvator.Cu toate ca a fost grav ranita(o alica i-a strapuns pieptul si ochiul,piciorul ii atarna doar de tendon),reuseste sa parcurga o distanta de 25 mile in 65 minute pana in tabara vecina,izbanda ei culminand la salvarea a 194 de vieti omenesti.

mockerk

”The Mocker” este un porumbel eclozat in anul 1917,si care a participat de-a lungul carierei sale la 52 de misiuni.In ultima sa misiune,isi pierduse ochiul stang si o parte din craniu.A decedat la data de 15 iunie 1937.

wilsonk

”President Wilson”,un alt porumbel erou,care in timpul misiunii sale din 5 noiembrie 1918 si-a pierdut piciorul.Desi parea imbosibil ca acest porumbel sa isi mai continue cariera,acesta a fost lansat in misiuni in continuuare,reusind sa salveze multi infanteristi americani.Wilson a murit la 8 iunie 1929

spikek

”Spike” a eclozat in ianuarie 1918.A zburat 50 de misiuni si nu a fost niciodata ranit.El a murit la data de 11 aprilie 1935,din cauze naturale.

kaiser

”Kaiser” a eclozat in anul 1917 in volierele armatei germane,si detine recordul de cel mai longeviv porumbel,decedand in anul 1949(din cate stim noi).Era de culoare solzat-roscat si avea seria 17-47-0-350.A fost capturat de catre armata americana in anul 1918 in timpul luptei de la Meusse Argonne si s-a dovedit a fi un reproducator de exceptie in volierele acestora.